Interieur trends 2022/2023 uit Milaan

De toonaangevende interieurbeurs ‘Salone del Mobile’ is deze lente weer gehouden in Milaan. JPG was hier uiteraard bij. We brengen u op de hoogte van de laatste trends voor najaar 2022 en natuurlijk 2023.

De kleuren zijn heel rustig, veel pastel kleuren, zachte aardetinten en veel bruin tinten. Het zwarte laten we eigenlijk een beetje achter ons. Ook zien we veel organische vormen, zacht net als de kleuren. Meubels zien we terug met mooie bouclé stoffen. Het mag allemaal wat grover. Fluweel zien we nog wel maar dan in elementen zoals een fauteuil.

Suede

Suede wordt ook toegepast. Rustige kleuren. Maar de accessoires zoals sierkussen die mogen er wel echt uitspringen. Groen, mint kleurig, blauw/grijs, terracotta zien we veel terug. We zien veel 3d prints en geometrische vormen in hout en stoffen. Patronen mogen ook weer. Ook zien we in de stoffen veel patronen en 3d prints.

Vitrage & vloerkleden

De vitrage is weer helemaal terug. Vooral de wat fijnere stoffen in mooi zachte tinten. Vloerkleden zijn onmisbaar! We zien heel veel notenhout, glas, vooral het bruine smoked glas. Veel marmer nog steeds en houten wand panelen.

Messing

En niet te vergeten... Messing! Details zoals tafelpoten, deurgrepen etc. Deze metaalsoort maakt zijn intrede in het interieur. De matte afwerking geeft je interieur een chique en warme uitstraling. Het warme materiaal geeft je interieur een luxe en een warme uitstraling.